05 June 2017

SEPARATOARELE HIDRAULICE CALEFFI – acum pe Youtube

Separatoarele hidraulice sau buteliile de egalizare au funcția de a asigura independența circuitelor dintr-o instalație de climatizare sau mai bine zis, au funcția de a le menține separate. Această funcție servește pentru a evita apariția interferențelor și a perturbațiilor reciproce în cadrul circuitelor.


Pe lânga faptul că separatoarele hidraulice Caleffi oferă caracteristici hidraulice optime, acestea asigură încă 2 funcții importante pentru funcționarea perfectă a instalației:

  1. Permite separarea și colectarea impurităților prezente în instalație. Este dotat cu o supapă de închidere racordată la un robinet de scurgere.
  2. Permite eliminarea automată a aerului din instalație.

Separatorul hidraulic Caleffi este dotat cu o supapă de închidere pentru eventuale lucrări de mentenanță.

Un alt avantaj al separatoarelor hidraulice Caleffi constă în faptul că sunt fabricate dintr-un material de înaltă rezistență, un aliaj special de oțel tratat epoxidic care rezistă la condiții extreme.

Nu in ultimul rând, separatoarele cu diametrul racordurilor de până la DN150 sunt echipate cu izolaţie preformată la cald, pentru a garanta izolarea termică perfectă atât la utilizarea cu apă caldă, cât şi cu cea răcită.

Vizualizați linkul de mai jos pentru a vedea principiul de funcționare a separatoarelor hidraulice CALEFFI.