15 November 2017

Revista Idraulica nr. 52 | Despre reabilitarea instalațiilor si Dezinfectarea termică

Idraulica, revista de specialitate din domeniul instalațiilor publicată de Caleffi, a ajuns la numărul 52.Se schimbă aspectul grafic al copertei, dar conținutul își menține calitatea și scopul de prezentare a principalelor subiecte referitoare la proiectarea și instalarea instalațiilor hidrosanitare în Italia.

Descărcați Idraulica nr. 52


Despre ce este vorba în acest număr?

Așa cum este bine cunoscut la ora actuală, problema economiei de energie este de prim rang pentru protejarea sănătății noastre și sustenabilității planetei. În acest sens, este extrem de importantă economia ce se poate obține reducând dispersiile termice ale clădirilor existente și îmbunătățirea  eficienței termice a instalațiilor din acestea.

Se va considera într-adevăr că, în Europa, pentru a încălzi clădirile rezidențiale civile se consumă un procent mult mai mare decât cel alocat necesarului energetic total nerezidențial. Din acest motiv diverse directive europene au încercat, și caută la ora actuală, să reducă consumurile, propunându-și obiective din ce în ce mai ambițioase de atins: directive ce, de exemplu, în sectorul nostru, au dus la implementarea obligației de a reabilita instalațiile de încălzire centralizată cu coloane cu robineți termostatici (indicați în continuare și prin simbolul VTS). În ceea ce privește această obligație, în continuare, considerăm util să amintim principalele aspecte tehnice ce caracterizează aceste instalații și realitatea situației actuale, care, în general, așa cum vom vedea mai bine în continuare, nu este în conformitate nici cu obiectivele de mai sus, nici cu o gestionarea economică și confortabilă a instalațiilor.