26 April 2017

Tijd om de fietshelm te gespen voor de 1000 km Tegen Kanker

Het Hemelvaartweekend is al enkele jaren het ‘1000-kilometer-tegen-kanker-weekend’. Sinds de start in 2010 is Caleffi International NV trouwe supporter, sponsor en mede-wielrenner in het peleton van de 1000 kilometer. En ook dit jaar zal Mauro Manfredi voor de 8ste editie zijn fietshelm gespen en de schoenen in de pedalen klikken voor een volgende 1000 kilometer doorheen Vlaanderen.

1000 kilometer fietsen in 4 dagen, het is weinigen gegeven. Vandaar dat vele deelnemers een eigen ploegje samenstellen om te trappen tegen kanker en de kilometers te verdelen. Zo heeft ook Caleffi een eigen team samengesteld en met de hulp van medesponsors vakgroothandelaars “Vandenbergh” en “Toch” zetten de 4 wielrenners zich schrap voor de 4-dagen tocht.

Voor velen is de deelname niet louter een sportieve uitdaging. Zo ook voor Mauro Manfredi: “Na de Kerstperiode begint het bij mij steeds te prikkelen om de fiets terug op te pikken maar het is de 1000 km die me echt aan het fietsen krijgt gezien het nobele doel. Ik heb het geluk gehad dat ik sinds de eerste editie dit prachtig initiatief heb mogen meemaken. Elk jaar weer worden voorgaande recordopbrengsten aan flarden gefietst. Het initiatief ligt me ook nauw aan het hart omdat ik zeer dichtbij familie en vrienden over de laatste jaren heb verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Op zo’n Hemelvaartweekend vind ik het gepast om me voor hen, en voor diegenen die nog vechten tegen de ziekte, alles te geven en hen hierbij te gedenken of een hart onder de riem te steken!”

Van 25 tot 28 mei zullen de wielrenners in verschillende peletons het traditionele lussenparcours fietsen. In het lussensysteem start men telkens vanuit Mechelen en loopt het parcours elke dag door een andere provincie. ’s Middags mogen de wielrenners stoppen voor een welverdiende rust en lunch. Dit jaar zijn de middagsteden achtereenvolgens Bornem (25 mei), Bocholt (26 mei), Ingelmunster (27 mei) en Ninove (28 mei). Help de peletons door ze een hart onder de riem te steken en kom ze aanmoedigen!

Elk jaar eindigt de 1000 kilometer Tegen Kanker met een recordopbrengst. Sinds de start in 2009 heeft de 1000 kilometer in totaal 15.330.000 euro opgebracht. In 2016 fietsten 702 teams een bedrag van 3.510.000 euro bijeen.

We gaan ervan uit dat ook dit jaar het record verbroken zal worden! Vrijblijvend kan een gift gestort worden voor dit goede doel. Dit kan op het KOTK-rekeningnummer BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van Team Caleffi: 170 015 165.

De netto-opbrengst van de achtste editie gaat naar klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie (omdat het commercieel niet voldoende opbrengt of omdat bepaalde kankers te zeldzaam zijn).

 

Meer info op www.1000km.be