12 Oktober 2017

NIEUW: MULTIFUNCTIONELE THERMOSTATISCHE REGELAAR 116

In overeenstemming met de bepalingen voor moderne installaties ter bestrijding van Legionella is het noodzakelijk om te garanderen dat alle onderdelen in de verdeelcircuits voor sanitair warm water op de juiste temperatuur worden gehouden. Het recirculatienet moet uitgebalanceerd zijn zodat men een ongelijke verdeling van de temperatuur, die koude stukken en een risico op ontwikkeling van Legionella tot gevolg heeft, vermijdt.

De nieuwe thermostatische regelaar  van Caleffi, die in elke tak van het recirculatiecircuit wordt geplaatst, handhaaft automatisch de ingestelde temperatuur. Door middel van een specifiek intern thermostatisch patroon moduleert hij de vloeistofstroom op basis van de temperatuur van het binnenkomende water. Wanneer de watertemperatuur de ingestelde waarde nadert, vermindert de afsluiter geleidelijk de doorgang. Op deze manier wordt de door de recirculatiepomp gestuwde vloeistofstoom over de andere delen van het net verdeeld, waardoor voor een effectieve automatische thermische uitbalancering wordt gezorgd.

Indien nodig is de regelaar bovendien voorzien van een thermische desinfectiefunctie, die handig is als u de temperatuur in het net wilt verhogen tot waarden boven 55÷60°C.
Deze functie kan volledig automatisch werken door middel van een speciaal tweede thermostatisch patroon dat wordt ingeschakeld op 70°C of dat aangestuurd wordt met een elektrothermische bediening.

De nieuwe multifunctionele thermostatische regelaar is verkrijgbaar in zowel een versie met thermometer of als een versie met thermometeraansluiting.