22 Juni 2018

CUBOROSSO 10 JAAR

10 jaar geleden openden we CUBOROSSO, Caleffi's experimentele onderzoekcentrum dat zich toelegt op het exploiteren van alternatieve energiebronnen voor bestaande componenten en nieuwe producten.

Op 20 juni 2008 knipten Cristina en Marco Caleffi het lint door voor het oog van vele gasten, de meeste van hen waren van de vakbladen en de nationale pers. Het was een mooie feestdag die tijd bood voor interessante studies en analyses.


Het centrum beschikt over laboratoria voor producttesten, de Engineering Division, welke werk biedt aan ongeveer 30 personen, en de onlangs gelanceerde CALEFFI EXPERIENCE, een high-tech showroom die voornamelijk gebruikt wordt voor technische trainingsbijeenkomsten.

Uit nieuwsgierigheid: waarom CUBOROSSO (RODE KUBUS)? 

De kleur rood werd gekozen ter ere van de kleur voor de Italiaanse wetenschap en technologie, zoals gesymboliseerd door de grote Italiaanse industriële merken en meest belangrijke technologische parken; ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek streven naar excellentie, en de kleur rood benadrukt de structuur in zijn territoriale context. 

De kubus symboliseert bedrijfssolidariteit en de wetenschappelijke aard van onderzoek, symboliek dat de essentie van Caleffi's toewijding bevat: continue verbetering.

Dit komt voort uit de gedachten van architect Francesco Rusconi-Clerici van Studio Tekne in Milaan: "De bedoeling was om een sterke indicatie van innovatie te creëren, met een nog sterkere visuele impact dan de belangrijkste productiesite van de groep. Daarom is het gebouw opgesteld als showcase van een schat aan gereedschap, apparatuur en bedieningen, geïnstalleerd in een precieze, modulaire en metalen box, want ijzer staat voor aanpassingsvermogen en flexibiliteit, een weerspiegelijk van de filosofie van het bedrijf".

DOWNLOAD DE PRESENTATIEBROCHURE VAN CALEFFI CUBOROSSO


CUBOROSSO 10 jaar

Sinds die juni in 2008 hebben we een lange weg afgelegd, en het verlangen om bij te dragen op het gebied van innovatie in onze branche blijft onveranderd. CUBOROSSO is een echt icoon geworden in de Caleffi wereld, zozeer zelfs dat het is nagemaakt op beursstands als een handelsmerk dat al van ver te herkennen is. Het ietwat gedelocaliseerde bedrijf, met ruimtes die fungeren als verpakkingen van innovatie, zelfs als het aankomt op visuele bedrijfscommunicatie: dit is het MCE 2016 video mapping project (klik op deze link) en dit is het MCE 2018 Virtual Reality project (klik op deze link). Wie weet welke innovaties nog gaan komen rondom onze KUBUS.

 

GEFELICITEERD CUBOROSSO