21 Juni 2017

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen wanneer men een Minical installeert in nissen of op plekken die niet kunnen worden geïnspecteerd?

Automatische ontluchters, zoals de Minical (serie 5020), hebben de belangrijke taak om lucht uit de installatie weg te nemen zonder handmatig ingrijpen, om verschijnselen die de systeemintegriteit in gevaar brengen, zoals corrosie, te voorkomen.

Het ontluchtingskanaal gaat open doordat zich gasbellen ophopen, waardoor de met de sluiter verbonden vlotter omlaag gaat. Dit ventiel kan op elk deel van de installatie worden geïnstalleerd waar men verwacht dat er een luchtzak kan ontstaan – mits het ventiel verticaal wordt geïnstalleerd, zodat de sluiter correct functioneert.

Het wordt ten zeerste afgeraden om de Minical te installeren op een moeilijk te inspecteren plaats. Mocht dat onvermijdelijk zijn, dan moet de ontluchter worden vervangen door het speciale hygroscopische veiligheidskapje AQUASTOP 5620.

Dit speciale kapje werkt door middel van schijven van cellulosevezels die 50% uitzetten wanneer ze met water in contact komen. Zo sluiten ze het ontluchtingsventiel wanneer de sluiter geblokkeerd is.

Het wordt aanbevolen de AQUASTOP elke 36 maanden te vervangen.

 

 

 

 

 

 

Reacties blogberichten
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.