18 Mei 2020

Besparen met thermostatische regelaars? Hoezo?

In het verleden was een verkeerd beheer van de kamertemperatuur heel vaak een bron van grote thermische onbalans en van weinig comfort voor de huurders.

Het slechte beheer van de temperatuurregeling leidde tot een veel hoger verbruik dan de werkelijke warmtebehoefte van de omgeving, zowel voor het brandstofverbruik als voor de elektriciteit die wordt gebruikt door de circulatiepompen die voor veel grotere debieten moeten zorgen dan nodig is.

 

 

De temperatuurregelingssystemen kunnen het comfort sterk verbeteren en het verbruik van het systeem verminderen. Het aanbrengen van thermostatische bediening op de afzonderlijke verwarmingselementen draagt bij tot het beheer van de verwarming en voorkomt dat meer dan de noodzakelijk energie van de generator wordt gebruikt.

 

 

 

 

 

De werking van de thermostatische bediening is niet van het type ON/OFF, zoals men zou kunnen denken, maar proportioneel: dit betekent dat de afsluiter (1) wordt bewogen door de interne sensor (2) om het minimale debiet te kunnen leveren dat nodig is om het juiste thermisch vermogen van het verwarmingslichaam te waarborgen. Door het vereiste minimumdebiet te gebruiken, kan de radiator "koud" lijken ten opzichte van in het verleden, aangezien het verschil in temperatuur van het verwarmingslichaam hoger zal zijn en de oppervlaktetemperatuur niet uniform. Dit is, in tegenstelling tot wat men zou denken, een symptoom van de optimale werking van het systeem.

 

 

 

Het minimale debiet zorgt in feite ervoor dat de circulatiepompen niet meer water aanvoeren dan noodzakelijk is, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en de hoge temperatuursprong garandeert een maximaal rendement van de condensatieketel, naast het feit dat deze laatste op elk moment kan worden aangepast om het vermogen te leveren dat daadwerkelijk noodzakelijk is, waardoor een effectieve besparing wordt gewaarborgd voor de verwarming van de woning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties blogberichten
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.