01 March 2018

Продуктите на Caleffi, избрани за "Percorso Efficienza e Innovazione на MCE 2018

3 продукта на CALEFFI, са подбрани за "Percorso Efficienza e Innovazione" (Пътят на ефективността и иновативността) в MCE 2018: DYNAMICAL®, DISCALSLIM® и LEGIOMIX®.

В тазгодишното издание тази инициатива ще бъде представена в нов формат.

В инициативата са представени продукти и решения от компаниите изложители с най-висока степен на иновативност не само в технологично отношение и тази година те ще бъдат адресирани и към публиката извън пределите на изложението в по-достъпен формат. Пътят ще бъде тясно свързано със събитието „MCE in Città” (MCE в града), което се провежда на площад Piazza Gae Aulenti, като по този начин дава възможност на посетителите да видят с очите си, в набор от интерактивни инсталации, шокиращите разхищения в ежедневния ни живот: прахосването на водата и енергията, проучване на причините за това, както и качеството на въздуха, който дишаме, с цел насърчаване на по-устойчив стил на живот.

Както Масимилиано Пиерини, изпълнителен директор на Reed Exhibitions Италия, казва в официалното съобщение за пресата: "Новият формат на Пътя на ефективността и иновациите има две цели: от една страна, да улесни усилията на професионалистите да намерят най-големите технологични иновации представени на изложението и от друга да повиши чувствителността към проблемите на ефективността и борбата с разхищенията на обществото, все по-стремящо се към комфорт в ежедневния живот. Това е начин да достигнат иновациите до общественото познание, така че да се подпомогне информираният избор при срещите с техниците,които впоследствие ще внедрят технологиите във всички наши домове".

77-те отличени енергийно ефективни решения, избрани между всички кандидатури от Политехника Милано, ще бъдат достъпни за онлайн преглед :преди, по време на и след събитието.

Трите продукта, представени от Caleffi тази година, бяха приети за събитието - резултат, за който сме много горди.

Продуктите избрани за „пътя” също така ще бъдат включени в модела BIM на една двуфамилна къща,проектирана от Департамент ABC на Политехнико Милано, която ще бъде представена в зона MEP BIM Forum di MCE 2018 (павилион 2) на всички посетители и те ще могат да взаймодействат с модела и да опитат възможностите на технологията BIM, също в една видео версия в дигиталните канали на MCE 2018.