23 February 2018

MCE2018

MCE, 13th-16th March 2018
Stand A41/51 - C42/52
Fiera Rho, Milan

41-ото издание на MCE, Mostra Convegno Expocomfort, ще се проведе от 13 до 16 март. Както обикновено, това биенале, което е световен лидер в индустрията за граждански и индустриални системи, ще се проведе в модерния изложбен център в Милано, Rho. Изложението ще представи иновативни продукти във всички области, включително отопление, инструменти, компоненти, вентилация, климатизация, охлаждане, пречистване на вода, възобновяеми енергийни източници и автоматизация на дома.

Caleffi ще бъде в историческия Пaвилион 7, който е посветен на отоплителните решения. Щандът ще бъде на обичайното си място-ъгъл A41/51-C42/52: 640 м2 гостоприемство, продуктови дисплеи, професионализъм и дигитално преживяване в Caleffi Experience.

По дизайн на архитект Джорджия Джордано от Кибокс,щандът е проектиран да бъде внушителен и същевремено визуално лек, така Caleffi, нейните продукти, ценности, цели, хора и работна среда са пресъздадени в изложбената площ , поне концептуално чрез дисплеи.

От пръв поглед  се разбира колко важно е за Caleffi производството в Италия, преобладаващите цветове са бяло,червено и зелено: цветовете на Италианския флаг,символизиращ стратегическият избор на Caleffi, който те уверено поддържат повече от пет десетилетия до днес.

Щандът се състои от три главни пространства,като  всяко носи определено архитектурно и символично значение:

 

ПРОДУКТОВА ЗОНА: ПРОИЗВОДСТВО

Индустриалната насока и техническите материали,които използваме и представяме са показателни за това колко силно ние се идентифицираме с италианския инженеринг сектор - област,която се разраства бързо и компетентно в световен мащаб,елегантно запазвайки собствената си същност.Сърцето на нашето производство е запазено,докато същевременно проникваме на световните пазари с гигантски крачки, и разширяваме предлаганите от нас компоненти  за отоплителни и водопроводни системи, за да задоволим един постоянно развиващ се  пазар.

Горната част на щанда издигаща се внушително на повече от 300 квадратни метри в продуктовата зона е замислена да изглежда впечатляващо и драматично.Тя е корона на щанда на Caleffi подчертаваща неговата същност и привличаща вниманието на изложеното под нея.На комуникативно ниво,тя е подставка,която представя продуктовата зона с огромни фотографии.

Това е място, където ще бъдат показани следните нови продукти:

ЗОНА ОТОПЛЕНИЕ: DIRTMAG® - нова версия и химически добавки за серии 54534 с вентили , DISCALSLIM® серии 551 компактен деаератор от технически полимер, DYNAMICAL® серия 230 динамичен термостатичен вентил, връзка и регулация за серия 149 HVAC терминали,и серия 579 самопочистващ магнитен филтър.
ЗОНА САНИТТАРНА ВОДА: серии 535H редуциращи налягането вентили, Legiomix 2.0 серия 6000 за дезинфекция срещу бактерията на легионела.
ЗОНА РЕГУЛАЦИЯ: DYNAMICAL® серия 665 колектори за системи за подово отопление.

 

ЗОНА BIM: СИСТЕМИ ЗА ЦЕНТРАЛНО ОТОПЛЕНИЕ

Системите за централно отопление, които обслужват съвременните инсталации за контрол на климата, изискват специално оборудване за управление и регулиране на топло/студо носителя. Тези устройства са предписани в италианския регламент "Raccolta R" и стандарт UNI 10412-1 за инсталации с топлинни генератори над 35 kW.
Посредством Revit (Autodesk) е проектирана примерна система за отопление с цялото предписано оборудване, която ще бъде показана на нашия щанд заедно с реален модел: ползите от BIM са още по-ясни от възможността да се сравнят дигиталният и реалният модел на оборудването. Всъщност това не само предоставя ценна подкрепа за конфигурирането и инсталирането на отоплителната система, но също така предоставя техническа информация за всеки продукт и данни за дебита и загубите на налягане по цялата верига.

CUBOROSSO : ИНОВАЦИИ И ОБУЧЕНИЕ

Това е най-голямата новост в нашето предсавяне на MCE 2018. Нашият CUBOROSSO(ЧЕРВЕН КУБ) физически е разположен във Fontaneto d'Agogna, той е туптящото сърце, което ражда нови продукти и идеи от почти едно десетилетие. Caleffi реши да го представи  на изложението по един  интересен начин използвайки силата на дигиталната комуникация и превръщайки я във вълнуващо преживяване,което обяснява характера на компанията  и постоянните и инвестиции в  проучване и развитие.

От гледна точка на архитектурния изглед той е забележителен и е ядрото на целия щанд,център от който излизат, като спици на колело, другите части на конструкцията.

От идейна гледна точка той предсавлява Caleffi, като компания не само от материална гледна точка,но по-важно като носител на традиционни емоционални стойности. Тази година той позволява на посетителите да преживеят посещението в компанията, да преминат през коридорите и производствените помещения и да открият възловите точки в живота на компанията - всичко това от първо лице 360 ° 3D виртуална реалност . Елате и опитайте за лично!

 

ЗОНА ЗА ГОСТИ : ГРИЖА ЗА КЛИЕНТА

Вниманието към нашите гости и нашето желание да изграждаме отношения на сътрудничество е изразено перфектно в тази зона, която е обзаведена с топли и комфортни материали.Бихме желали това да бъде един приятен момент,въздействащ,но и спокоен-специално място предлагащо усамотение с приятно и хармонично докосване.

В това издание Caleffi ще присъства и извън границите на щанда с разнообразни дейности, които отбелязват способността ни да бъдем отправна точка за индустрията като цяло.

  • Валтер Бертона, ръководител на проекта BIM за компанията, ще направи презентация в MEP BIM FORUM с 20-минутни сесии ежедневно, по време на които ще разкаже нашия технически опит в разработването на проекта BIM в Caleffi.
  • Ще има и нов формат на проекта "Ефективност и иновации", подборът е на отдела ABC на Politecnico di Milano (Техничекият университет на Милано) за най-технологично напредничави продукти на участващите в изложението компании, в който ще присъстваме с три изключителни продукта.
  • Извън стените на изложбения център, в Piazza Gae Aulenti, един от най-модерните райони на Милано, Caleffi ще спонсорира едно специално събитие: "едно опитно селище, отворено за всички с интерактивни и аналогови инсталации на оборудване. "MCE in Città" е "нова концепция със силно емоционално въздействие, предназначена да насърчи информираността на потребителите по въпросите на енергийната ефективност, намаленото потребление и опазването на ресурсите".