08 October 2019

EKINEX: Нова придобивка за Caleffi

Caleffi придоби миноритарен дял в капитала на EKINEX S.p.A., компания, работеща в сектора за домашна автоматизация, която е част от SBS груп.

EKINEX е създадена през 2012 г., като наема група технически експерти в областта на автоматизацията и по-специално по отношение на KNX стандарт. След като разработва първата серия от сертифицирани продукти, през 2014 г. компанията официално навлиза на пазара, което я свързва с много участници, опериращи в  сектора за Автоматизация  на Дома и Сградата, включително архитекти и интериорни дизайнери.

Днес EKINEX работи в 98 страни по света. Неговите научно-изследователски лаборатории са разработили системи за управление на домове и сгради, които комбинират стойността на технологията за домашна автоматизация и иновациите с естетика на дизайна и внимание към детайла.

С  тази придобивка Caleffi навлезе в света на автоматизацията на дома и сградите,  все повече свързана със сектора водопровод и отопление,област,  в която е сред лидерите от почти 60 години.

Изпълнителният директор на EKINEX Джани Сторти коментира операцията по придобиване осъществена през месец  юли така: „Открихме в CALEFFI идеалният партньор за да уловим  нарастващите възможности на бързо развиващият се пазар, а именно този на сградната автоматизация. Синергиите и точките за контакт между двете компании са многобройни и вярваме, че те могат да дадат живот на ползотворно сътрудничество. "

Марко Калефи, председател на Caleffi Group, каза: „С присъединяването си към EKINEX, ние продължаваме стратегията на групата за растеж чрез външни придобивания. Разбрахме, че можем да разширим портфолиото си от
електронни системи и продукти с  интегриране на експертиза от бързо разрастващият се свят на системите за домашна автоматизация. Вярваме, че сме се уловили възможност за развитие, същевременно оставайки свързани с нашите корени: ражда се партньорство между марки , произведени в Италия, с несъмнено качество, способни да засилят още повече доверието на всеки. Уверен съм, че тази операция ще гарантира  силен тласък на цялата група незабавно “.

За пореден път разширяването на Caleffi  е в резултат от комбинирането на допълващи се експертизи и съмишленици.

Волята за постигане на  нови перспективи на световните пазари чрез свързване на опита на едната компания и системите на другата е вече реалност. Най-доброто пожелание е и двете компании да постигнат глобален растеж.