Компанията, която е лидер в производството на произведени в Италия компоненти за системи за отопление, климатизиране и водоснабдяване на жилищни и промишлени сгради, както и експертен доставчик на модерни системни решения, отбеляза 50-годишната си дейност през 2011 г. Тази италианска компания е сърцето на международна Група, за която работят над 1000 души в отделите за продажба и представителствата в Европа, Северна и Южна Америка, Китай, Япония и Австралия.

Caleffi

Създадена през 1978 г., RDZ е водеща компания сред италианските предприемачи.Тя е сертифицирана по UNI EN ISO 9001: 2000; проектира и създава системи за подово отопление и охлаждане, системи за лъчисто отопление и охлаждане за монтиране в стени и тавани, устройства за регулиране на температурата и решения за обработка на въздуха за топлоизлъчващите системи. Понастоящем в компанията работят около 70 души, а стокооборотът й е около 40 милиона евро. През последните 10 години около 7000 специалисти по ОВК са взели участие в добилите широка известност обучителни курсов, провеждани в конгресния център на компанията.

RDZ

Тази компания за ОВК постигна големи успехи в Северна Европа и е дългогодишен партньор на Caleffi, като по този начин дава възможност на Групата да създаде своя директен аванпост в англосаксонския свят, по-конкретно във Великобритания и Ирландия, чрез отдела си за продажби, в който работят висококвалифицирани и изключително опитни кадри. От 1987 г. насам клиентите от този регион могат да разчитат на продукти с най-високо качество, както и на отлично обслужване.

Altecnic

В рамките на Групата Caleffi Pressco Spa е компанията, занимаваща се с горещото пресоване и механичната обработка на месинг. В цеха за пресоване има 21 преси в диапазона от 200 до 800 t, които могат да произвеждат детайли с тегло от 40 g до 6000 g, както и 7 роботизирани платформи за рязане. На клиентите се предлагат разнообразни обработки на повърхността: черна, полирана, антична, полирана с лента и чрез пясъкоструйна обработка с различна степен на зърнистост, както и топлинна обработка за отгряване и премахване на напреженията. Цехът за механична обработка е специализиран в производството на гайки с различна обработка на повърхността и различна галванична обработка: никелиране, хромиране и т.н. Анализират се нови проекти, като цялото необходимо оборудване се проучва и създава в рамките на компанията.

Pressco

Основана през 1988 г., All Valve Industries е дистрибутор на продукти за ОВК, който се радва на успех на австралийския пазар.

Партньор на Caleffi от много години, компанията е неразделна част от Групата от 2011 г.: тя продава нашите продукти, като постига висока ефективност и едновременно с това запазва собствената си управленска независимост и модела на мултибрандирани продажби.

Allvalve

Основана през 1949 г., CRISTINA Rubinetterie израства през годините, за да се превърне в един от "главните герои" сред големите на индустрията, отправна точка на пазара на артикули за санитарна арматура, способна да предвиди тенденциите в дизайна и да предложи иновативни, красиви, функционални решения с внимание към околната среда.

С 4 завода и общо 35 хиляди квадратни метра покрита площ и 250 служители - CRISTINA S.r.l. днес повече от всякога се гордее със собствената си продукция, произведена в Италия, която в момента е разпространена в 70 страни.

Cristina

Ekinex стартира през 2012 г. благодарение на инициативата на група технически експерти в областта на автоматизацията и по-специално на стандарта KNX. След разработването на първи набор от сертифицирани продукти, през 2014 г. официално публикува своя уебсайт за глобалния пазар, операция, която позволява да се свърже с много оператори на домашната и сградна автоматизация - архитекти и интериорни дизайнери.

Към днешна дата ekinex присъства пряко в 98 страни по света, като изнася своя ноу-хау и типично италианския качествен дизайн. Нашите лаборатории за научни изследвания и разработки създадоха системи за управление на домове и сгради, които съчетават стойността на технологията за домашна автоматизация с иновациите, естетиката на дизайна и вниманието към детайла.

www.ekinex.com